Kezdõlap
Kapcsolat
Borítók
Borító feltöltés
Statisztikák
Elõzetesek
Fórum
Film toplisták
2024, november 01, 03:33:53
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Hírek
: 2007 Elindult a CoversClub
Fõoldal
Súgó
Bejelentkezés
Regisztráció
CoversClub
>
www.CoversClub.cc
>
Általános fórum témák
>
Hibák a CoversClub-on
Oldalak:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
174
Le
« elõzõ
következõ »
Nyomtatás
Szerzõ
Téma: Hibák a CoversClub-on (Megtekintve 1630610 alkalommal)
ALDO
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
Re: Hibák a CoversClub-on
«
Új hozzászólás #2346 Dátum:
2015, augusztus 14, 17:26:13 »
Idézetet írta: Old Dzsordzsi - 2015, augusztus 13, 22:29:46
Idézetet írta: ALDO - 2015, augusztus 13, 21:04:30
Helló!
http://www.coversclub.cc/components/com_covers/images/cover/1/1/5/7/115731a.jpg
Nem tudom, hogy ez hibának számít-e, de mintha lenne némi grafikai rendellenesség a hátoldalon lévõ homokon. Apró két foltok, különösen az "õ is a családba" sornál az õ betûnél. És pár helyen eléggé ismétlõdik a homok mintája.
Szia Aldo!
Amit felsoroltál, az mind tény. Felfedezhetõ egy kis retusálási és (gyanítom) klónozási tökéletlenség.
Szigorúan véve ez tényleg hiba. Végül is (logikai alapon) ami nem tökéletes, az hibás. Ez most azonban nem olyan hiba, amiért minõségi kifogást emelnék.
Bizony nem mindig sikerül minden tökéletesen. Még akkor sem, ha törekszünk rá...
A borítót fent hagyom. És nem csak azért, mert ehhez a filmhez ez az egyetlen DVD-borítónk.
Old Dzsordzsi
Azért kérdeztem, hogy hiba-e, mert szinte csak akkor lehet észrevenni, ha felnagyítjuk.
Naplózva
Old Dzsordzsi
Global Administrator
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2345 Dátum:
2015, augusztus 13, 22:29:46 »
Idézetet írta: ALDO - 2015, augusztus 13, 21:04:30
Helló!
Nem tudom, hogy ez hibának számít-e, de mintha lenne némi grafikai rendellenesség a hátoldalon lévõ homokon. Apró két foltok, különösen az "õ is a családba" sornál az õ betûnél. És pár helyen eléggé ismétlõdik a homok mintája.
Szia Aldo!
Amit felsoroltál, az mind tény. Felfedezhetõ egy kis retusálási és (gyanítom) klónozási tökéletlenség.
Szigorúan véve ez tényleg hiba. Végül is (logikai alapon) ami nem tökéletes, az hibás. Ez most azonban nem olyan hiba, amiért minõségi kifogást emelnék.
Bizony nem mindig sikerül minden tökéletesen. Még akkor sem, ha törekszünk rá...
A borítót fent hagyom. És nem csak azért, mert ehhez a filmhez ez az egyetlen DVD-borítónk.
Old Dzsordzsi
Naplózva
ALDO
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2344 Dátum:
2015, augusztus 13, 21:04:30 »
Helló!
Naplózva
Old Dzsordzsi
Global Administrator
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2343 Dátum:
2015, augusztus 09, 21:42:17 »
Idézetet írta: ALDO - 2015, augusztus 09, 03:10:17
Helló!
http://www.coversclub.cc/components/com_covers/images/cover/0/6/4/5/64598a.jpg
Nem tudom, hogy ez hibának számít-e, de a minõsége eléggé érdekes. Mintha egy kicsit sok lenne a pixel és a képek is eléggé homályosak. Fõleg az arcokon tûnik fel a minõség, vagy annak hiánya.
A hátlapon lévõ nemzetiségi nevek is elég furcsán festenek, fõleg a dán, holland és hallássérült feliratok. A gerincet sem tudnám semelyik kategóriába sorolni és messzirõl a cím is nehezen olvasható.
Persze a borítóból ez az egyetlen példány, de akkor is.
Hogy hibának számít-e?
Természetesen.
Ez egy igen gyenge kivitel. Ehhez a filmhez eddig tényleg ez az egyetlen DVD-borítónk, ezért - jobb meggyõzõdésem ellenére - még fent hagynám (persze csak ideiglenesen).
A borító gerince azonban 9,5 mm széles, ami nem felel meg se a normál (14 mm), se a slim (7 mm) toknak. Ezzel eddig így sajnos becsaptuk a felhasználókat.
Természetesen töröltem.
Köszi Aldo az észrevételt!
Old Dzsordzsi
Naplózva
ALDO
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2342 Dátum:
2015, augusztus 09, 03:10:17 »
Helló!
http://www.coversclub.cc/components/com_covers/images/cover/0/6/4/5/64598a.jpg
Nem tudom, hogy ez hibának számít-e, de a minõsége eléggé érdekes. Mintha egy kicsit sok lenne a pixel és a képek is eléggé homályosak. Fõleg az arcokon tûnik fel a minõség, vagy annak hiánya.
A hátlapon lévõ nemzetiségi nevek is elég furcsán festenek, fõleg a dán, holland és hallássérült feliratok. A gerincet sem tudnám semelyik kategóriába sorolni és messzirõl a cím is nehezen olvasható.
Persze a borítóból ez az egyetlen példány, de akkor is.
«
Utoljára szerkesztve: 2015, augusztus 09, 03:24:51 írta ALDO
»
Naplózva
Old Dzsordzsi
Global Administrator
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2341 Dátum:
2015, augusztus 08, 15:22:57 »
Idézetet írta: drower - 2015, augusztus 08, 11:45:01
Hali.
Ez kétszer van fenn.
http://www.coversclub.cc/components/com_covers/images/cover/1/1/3/9/113947a.jpg
http://www.coversclub.cc/components/com_covers/images/cover/1/1/3/9/113946a.jpg
Valóban.
Az egyiket töröltem (azt, amelyre kisebb érdeklõdés mutatkozott).
Köszi Drower, hogy észrevetted és jelezted.
Old Dzsordzsi
Naplózva
drower
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2340 Dátum:
2015, augusztus 08, 11:45:01 »
Hali.
Ez kétszer van fenn.
http://www.coversclub.cc/components/com_covers/images/cover/1/1/3/9/113947a.jpg
http://www.coversclub.cc/components/com_covers/images/cover/1/1/3/9/113946a.jpg
Naplózva
Lacus71
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2339 Dátum:
2015, augusztus 07, 17:01:01 »
Idézetet írta: debrigo - 2015, augusztus 07, 15:56:32
Idézet
Sajnos ez akkor is ilyen. Ezek a csíkok
Én csak ecseteltem, hogy nem a gyári volt csíkos, hanem az arról szkennelt, újra kinyomtatott (rosszul) és errõl még egyszer szkennelt változat amit láthatunk itt. Valójában a feltöltõ kezében valszeg' sosem volt a gyári.
Persze értettem amit írtál, hogy a rosszul kinyomtatottat szkennelte be úrja és rakta fel, de én azért gondoltam moaré hibára, mert a szkennelt majd kinyomtatott (fotopapírra és jó minõségben), és újra szkennelt kép még nagy (600Dpi) felbontású szkennelés mellett is elég gyenge, itt viszont a borító csak 96Dpi felbontású, ami elvileg még gyengébb. A szövegeknél jönnek elõ legjobban a másolás hiányossági (kis felbontásnál a kontúrok összemosódnak), ennél pedig viszonylag tiszták még az apró szövegek is. Lényegében mindegy, hogy mi véget csíkos, de csíkos. De ettõ függetlenül, lehet hogy neked van igazad. Ezt csak aki felrakta, az tudná megmondani (talán).
Naplózva
debrigo
CoversClub King
Újonc
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2338 Dátum:
2015, augusztus 07, 15:56:32 »
Idézet
Sajnos ez akkor is ilyen. Ezek a csíkok
Én csak ecseteltem, hogy nem a gyári volt csíkos, hanem az arról szkennelt, újra kinyomtatott (rosszul) és errõl még egyszer szkennelt változat amit láthatunk itt. Valójában a feltöltõ kezében valszeg' sosem volt a gyári.
Naplózva
Lacus71
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2337 Dátum:
2015, augusztus 07, 08:20:55 »
Idézetet írta: debrigo - 2015, augusztus 07, 07:15:17
Idézet
Serpico FRONT gyári DVD-n az elõlapon látható dupla cím és a hátlapon lévõ csikózás az koncepció vagy hiba?
Szerény véleményem és tapasztalatom alapján: nem szkennelési hiba, nem is az említett raszterhiba.
Ez egy egyszerû nyomtatási hiba, a tintasugaras nyomtatófej szokott ilyen bosszantó hibát alkotni, sajna elég sûrûn.
Az egy másik kérdés, hogy a csíkosan (nyomtatóval - nem a nyomdában!) kinyomtatott borítót mikor és hol szkennelték be így, de azon sajna már nem lehet segíteni.
Ez lett ide feltöltve.
Lehet, hogy igazad van, de teljesen mindegy is. Sajnos ez akkor is ilyen. Ezek a csíkok sajnos ott vannak, és nem ez az elsõ, amivel találkoztam.
Naplózva
debrigo
CoversClub King
Újonc
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2336 Dátum:
2015, augusztus 07, 07:15:17 »
Idézet
Serpico FRONT gyári DVD-n az elõlapon látható dupla cím és a hátlapon lévõ csikózás az koncepció vagy hiba?
Szerény véleményem és tapasztalatom alapján: nem szkennelési hiba, nem is az említett raszterhiba.
Ez egy egyszerû nyomtatási hiba, a tintasugaras nyomtatófej szokott ilyen bosszantó hibát alkotni, sajna elég sûrûn.
Az egy másik kérdés, hogy a csíkosan (nyomtatóval - nem a nyomdában!) kinyomtatott borítót mikor és hol szkennelték be így, de azon sajna már nem lehet segíteni.
Ez lett ide feltöltve.
«
Utoljára szerkesztve: 2015, augusztus 07, 07:18:21 írta debrigo
»
Naplózva
Lacus71
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2335 Dátum:
2015, augusztus 06, 21:31:10 »
Nem, az így lett megkreálva. Más képforrásnál is van (Külföldi borítókon).
Lacus71.
Naplózva
Klotildka
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2334 Dátum:
2015, augusztus 06, 20:38:59 »
Idézetet írta: Lacus71 - 2015, augusztus 06, 12:35:30
Idézetet írta: ALDO - 2015, augusztus 06, 10:45:41
Idézetet írta: Klotildka - 2015, augusztus 06, 10:06:51
Kedves Alkotók!
Érdeklõdnék, hogy a Serpico FRONT gyári DVD-n az elõlapon látható dupla cím és a hátlapon lévõ csikózás az koncepció vagy hiba? Mert ha hiba, akkor véleményem szerint a törlést követen, hiánypótló lenne egy hasonló alkotás.
Üdv.:Klotildka
Üdv!
Ha a hátlapon lévõ csík hiba lenne, akkor látszódnának a fotókon is, de azok eléggé épnek tûnnek. A gyárik borítók "érinthetetlenebbek" mint a készítettek. Ha hibákat, vagy pontatlanságokat tartalmaz, akkor is fent maradhat, mert hivatalos verzió.
Csak akkor törlik, ha nagyon rossz minõségû a szkennelt kép. Jelen esetben itt nem olyan borzasztó a minõség.
Sziasztok. Nem akarok okoskodni, de szerintem moaré keletkezett scannelés közben. A scannerben elvileg van rá lehetõség ennek a kiszürésére. Egyébként az elõlapon is láthatók ezek a csíkok.
Üdv Lacus71!
Sziasztok!
Mivel nem ismertem a moaré szó jelentését, ezért google barátunktól az alábbi infót kaptam: A már kinyomott képek reprodukciójánál scannelés-kor a raszterek ütközése miatt úgynevezett „moáré“ keletkezik, mely a kép minõségét nagyon lerontja, ezért ilyen esetben csakis olyan programot használjunk, mely lehetõvé teszi a korábbi raszterpontok „elkenését“ a kép eléletlenedése nélkül („Despeckle“). Remélem ezen infó, rosszul sikerült scannelés esetén, segítség lehet.
És az elõlapon a dupla cím az tükrözõdés lenne?
üdv.:Klotildka
«
Utoljára szerkesztve: 2015, augusztus 06, 21:18:59 írta Klotildka
»
Naplózva
Lacus71
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2333 Dátum:
2015, augusztus 06, 12:35:30 »
Idézetet írta: ALDO - 2015, augusztus 06, 10:45:41
Kedves Alkotók!
Érdeklõdnék, hogy a Serpico FRONT gyári DVD-n az elõlapon látható dupla cím és a hátlapon lévõ csikózás az koncepció vagy hiba? Mert ha hiba, akkor véleményem szerint a törlést követen, hiánypótló lenne egy hasonló alkotás.
Üdv!
Ha a hátlapon lévõ csík hiba lenne, akkor látszódnának a fotókon is, de azok eléggé épnek tûnnek. A gyárik borítók "érinthetetlenebbek" mint a készítettek. Ha hibákat, vagy pontatlanságokat tartalmaz, akkor is fent maradhat, mert hivatalos verzió.
Csak akkor törlik, ha nagyon rossz minõségû a szkennelt kép. Jelen esetben itt nem olyan borzasztó a minõség.
Sziasztok. Nem akarok okoskodni, de szerintem moaré keletkezett scannelés közben. A scannerben elvileg van rá lehetõség ennek a kiszürésére. Egyébként az elõlapon is láthatók ezek a csíkok.
Üdv Lacus71!
Naplózva
ALDO
CoversClub King
CoversClub Tag
Nem elérhetõ
«
Új hozzászólás #2332 Dátum:
2015, augusztus 06, 10:45:41 »
Kedves Alkotók!
Üdv!
Naplózva
Oldalak:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...